Sfeervolle Decemberzegels 2006 en Goede Doelenzegels 2006 - Postzegelblog

Sfeervolle Decemberzegels 2006 en Goede Doelenzegels 2006

2

goededoelenz 2.jpgOpvallend bij een eerste aanblik van de ‘verpakking’ van de Decemberzegels 2006 en Goede Doelenzegels 2006 zijn respectievelijk de afbeeldingen van sneeuwkristallen met kerstballen en engelen-kinderen-in-het-wit-met- vleugels en besneeuwde kersttakken.

Wat is toch de inhoud en/of boodschap, die het ontwerpersduo Wouter van Eyck en Peter Kingma van Bureau Joseph Plateau in deze afbeeldingen verpakt hebben?

Door een samenloop van
goededoelenz 7.jpgomstandigheden ben ik deze keer niet in staat beide nieuwe series te analyseren en uit te werken, zoals u dat van mij gewend bent.

Ik vraag u daarom aan de hand van enkele gerichte vragen (opgediept uit het persbericht) anderen te helpen om de verpakte inhoud toch voor elkaar te krijgen.

 

 

DZ 2006 1.jpg

Het persbericht (met daarin verwijzingen van beide ontwerpers) vermeldt:
1) dat de Decemberzegels naar binnen een warme gezelligheid uitstralen en naar buiten een koude duisternis. Op welke manier wordt de knusse gezelligheid in huis verbeeld en de koude buiten?
2) dat het tekstgedeelte als ornament of sieraad zich goed (vooral door de cijfers) in de kerstboom laat hangen. Kunt u voor de belangstellende lezer dat inzichtelijk onder woorden brengen?

Goede doelenzegels 1.jpg

Over de Goede Doelenzegels wordt vermeld:
3) dat de stemming van de gefotografeerde engelen enigszins naar binnen is gekeerd. Waardoor ontstaat deze naar binnen gerichte instelling van de kinderen?
4) wat zou zoal de gedachtegang van deze ‘engelen’ kunnen zijn?
5) dat de kinderen zich in een droomwereld bevinden. Op welke wijze worden de verschillende werelden opgeroepen waar de ‘engelen’ én de kersttakken zich in bevinden?
6) Het persbericht rept ook over de verschillen tussen beide series. De Decemberzegels zijn meer ‘grafisch’, terwijl de Goede Doelenzegels fotografisch zijn. Wat wordt er met het grafische en fotografische bedoeld?

Tot slot:
• de fotografie is van Patricia Kockelkorn.
• bij voorbaat dank voor uw aandacht, tijd en . . . medewerking.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

    Reacties (2) Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)