Ik ben vandaag zo vrolijk... van de Kinderpostzegels 2006 - Postzegelblog

Ik ben vandaag zo vrolijk… van de Kinderpostzegels 2006

6

velletjekindcmyk_bewerkt-1.jpg

Natuurlijk, collega-blogger Bate heeft het er met jullie op zijn eigen grondige manier al uitgebreid over gehad, over de Kinderpostzegels. En toch kom ik er vandaag nog graag even op terug. Graag inderdaad, want ik word er vrolijk van, van de nieuwe Kinderzegels. En heus niet alleen vandaag. Nee, reken maar dat ik er morgen weer met plezier naar kijk. En overmorgen. Elke keer weer. Omdat er elke keer wel weer wat nieuws valt te ontdekken. Ja, een kijkspel waar je opgewekt van wordt. Als compleet velletje, maar ook als losse zegel.

Toen ik de zegels voor de eerste keer zag, moest ik – om in liedjessferen te blijven – meteen denken aan het Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder-lied van Ramses Shaffy. Maar dan in de variatie spring, bal, huppel, hoepel, fiets, stuiter en skateboard. Want dat doen de kinderen op het velletje vol overgave.

Ja, overgave. Misschien is het dat wel, dat me zo enthousiast maakt. Het plezier straalt er van af, elke zegel weer. Die bijna overdaad aan plezier, dat is een bewuste keuze van de ontwerpers. Een keuze die alles te maken heeft met het thema van deze Kinderpostzegels: Veilig Verder. En wanneer voelen kinderen zich echt veilig? Juist, aldus de ontwerpers, als ze spelen en plezier maken. 

Om het plezier nog te accentueren, is er ook gespeeld met de typografie. Het gekozen lettertype kent veel ronde vormen die soms helemaal, soms slechts gedeeltelijk door een bal of ballon worden opgevuld.

Kindervel_typo_bewerkt-1.jpg

Ik vraag me af of – mede afgaand op eerdere kritische noten over onduidelijke typografie op postzegels – jullie ook zo gelukkig zijn met dat spelen met het lettertype. En ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of jullie mijn enthousiasme over de Kinderpostzegels 2006 delen. 

 

 

   

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (6) Schrijf een reactie

  • Johan op 7 november 2006 om 07:26

   jahoor leuk! en het zijn doorlopers! en vergeet de tabjes niet als je ze wegplakt op een brief! :)

   gr Johan / http://www.postzegelforum.nl

  • Joost Rietveldt op 7 november 2006 om 13:22

   Ja, ik wordt ook vrolijk van de kinderzegels maar beslist niet van dat superieure TNT post. Wat is het geval. Vanmorgen met frisse moed naar het gisteren geopende verhuisde postkantoor in Heemstede. Mooi hoor kost een heleboel, maar dat halen ze er wel uit met zegeluitgiften en in China. Kom je bij de balie: “Mag ik van U vijf velletjes van de nieuwe kinderzegels” De juffrouw of mevrouw achter de balie kijkt je aan of je een spook bent en zegt:”Daar mogen we niet meer aan meedoen, gaat u maar naar een andere vestiging.” Daar zakt mijn browk van af. De dichtsbijzijnde vestiging is Haarlem, dan worden de zegels extra duur, parkeren als je al een plaats kunt krijgen € 2.90/uur. Bravo T.N.T. dus daar wordt ik niet vrolijk van en overweeg om maar met nieuwe zegels per 1=1=2007 te stoppen. Zo direct weer 74 zegels voor €43.04 +autokosten en parkeerkosten. T.N.T. denkt toch niet dat we Chinezen zijn???

  • Rein op 7 november 2006 om 17:15

   @Joost

   Waar zit dat mooie kantoor ;)

   Is het slechts een business-balie?

  • jeffrey op 9 november 2006 om 22:04

   Een tip: bestel je postzegels in de online winkel van TNT. Als je voor meer dan 15 euro bestelt (en dat ben je zo kwijt bij vijf velletjes) worden de zegels gratis thuisbezorgd. En dat binnen een paar dagen. Helaas moet je wel portokosten betalen als je voor minder dan 15 euro bestelt. 2,50 euro rekenen ze, dacht ik, dat is altijd nog minder dan parkeergeld, benzinekosten en je kostbare tijd.

  • aad b op 9 november 2006 om 22:22

   BESTELLINGEN VOOR POSTZEGELS DIE NIEUW UITKOMEN AB-COLLECT@HOTMAIL.COM GEEN VERZENDKOSTEN BOVEN DE 10 EURO ANDERS 0,80

  • mirjam kervers op 10 november 2006 om 17:44

   Kinderpostzegels kun je ook bestellen bij de Kinderpostzegels zelf: http://www.kinderpostzegels.nl
   1 mapje met 2 velletjes 6,96 + 1,35 bijdrage verzend-/adm. kosten. Thuisbezorgd!!!! Dus ook reuze handig!!!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)