De mooiste zegel van: Johan Wielemaker - Postzegelblog

De mooiste zegel van: Johan Wielemaker

3

foutjes29_bewerkt-1.jpg

Bij de mooiste zegels van Johan Wielemaker is het een duidelijk geval van ‘Foutje! Bedankt’. Het gaat om de decemberzegels van 2003 en een stansfout. Wat Johan er zelf over zegt?

Het volgende: “Hallo, dit zijn de decemberzegels van 2003 met een heel cijfer beneden en een heel cijfer boven. Ontstaan door een grote stansfout. Dit zijn dus mijn favoriete postzegels. Waar zie je een cijfer beneden en het andere boven in de zegel? Vrijwel nergens!”

Twee ‘Mooiste zegels’ hebben we nu gehad: wie volgt, beter gezegd, wie volgen? 

 

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Johan op 7 november 2006 om 07:18

  Het is wel zoeken naar een speld in een hooiberg om dit soort foutjes te pakken te krijgen… Maar dat speurwerk maakt het verzamelen zo leuk! :)

 • Martijn op 7 november 2006 om 23:33

  wat zijn die “foutjes” eigenlijk waard? Ik heb het idee dat deze veelvuldig circuleren bij de verzamelaars. Iemand een idee hoeveel velletjes en/of losse (gebruikte) exemplaren bekend zijn?

 • Johan op 8 november 2006 om 17:35

  Van de gewone misperforatie bestaan tientallen/tot 100 velletjes. Helaas zijn er nog maar weinig hele vellen -velen zijn gesloopt- over waardoor deze natuurlijk steeds duurder worden. (prijs +/- tussen de 20 en 35 euro per stuk voor de gewone, dan staan er 2 cijfers naast elkaar) Overige afwijkingen met halve cijfers of heel cijfer boven/beneden zijn veel zeldzamer -ik ken 2 vellen- en dus is het wat de gek er voor geeft. 25 tot 75 euro per stuk schat ik uit ervaring. Hele vellen met afwijkende getallen (tanding lopende door het cijfer en/of cijfer boven/beneden beneden zijn nagenoeg onvindbaar.

  In de beginperiode -toen er nog redelijk wat aanbod was- heb ik er +/- 6,50 per zegel voor betaald. En dat was al veel geld vond ik.

  Totaal zijn er naar schatting 2000 zegels /=100 velletjes van de gewone misperforaties geweest. Alle andere variëteiten zijn veel zeldzamer.

  Van de bovenstaande zegels ken ik maar 2 vellen. 40 zegels dus.

  Alle vellen hebben aan de linkerkant ook nog 1, 1.5 of 2 cijfers staan. (waarden dus)Dit zijn dus ook “zegels” en zijn ongeveer 5,00 a 10,00 euro per stuk waard. Veel hebben dit gedeelte weggegooid en dat maakt ze weer bijzonder want dit zijn wel Nederlands “vreemdste” zegels…

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)