Bijzondere poststempels, de moeite waard….. - Postzegelblog

Bijzondere poststempels, de moeite waard…..

2

Van 27 tot 29 oktober van dit jaar vond in Sindelfingen, Duitsland, weer een Internationale Postzegelbeurs plaats. Sindelfingen ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Stuttgart. Het stadje telt bijna 61.000 inwoners. Een bijzondere band met Nederland is er niet. Toch heeft de stad in dat weekeinde met Nederland kunnen kennismaken, omdat de Arbeitsgemeinschaft Niederlande e.V. een grote filatelistische Salon “Niederlande” had ingericht.

Sindelfingen 01

De leden van deze Duitse postzegelvereniging lieten daar hun verzamelingen Nederland en voormalige overzeese gebiedsdelen zien. En als herinnering aan het evenement liet de vereniging een envelop drukken met afbeeldingen van Nederlandse postzegels en voorzien van een Duitse postzegel van 55 eurocent, ook in druk aangebracht.

Sindelfingen 02

Deze opgedrukte postzegel heeft een afbeelding van een klaproos. Voor bestemmingen binnen Europa moest nog 15 cent worden bijgeplakt. Dit werd gedaan met een postzegel van 5 cent met een krokus en een van 10 cent met een gele tulp. Om het poststuk compleet te maken werd een bijzonder poststempel door de Duitse Post vervaardigd, waarop nog meer Nederlandse aspecten zijn te zien. Naast de landkaart van Nederland een koopvaardijschip uit de 17de eeuw en een reproductie van een zogenoemd VOC stempel van 6 Stuyver. Voor verzamelaars een mooi souvenir en tevens reclame voor de Nederlandse filatelie.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • toon minten op 4 februari 2014 om 22:43

    graag zou ik informatie hebben,of de vierdaagse altijd voor elk jaar een andere poststempel hebben,zelf heb ik een postkaart uit 1939,wie weet er dan de eventuele prijs van,alvast bedankt groet,toon minten

  • Cees op 5 februari 2014 om 12:58

    Dag Toon,
    Kijk even op: http://www.nedacademievoorfilatelie.nl. Ga naar publicaties en dan naar inventarisatie poststempels. Onder Gelegenheidsstempels nummer 18 (autopostkantoor ´s-Gravenhage) is informatie te vinden over de Vierdaagse van Nijmegen!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)