Happy Halloween! - Postzegelblog

Happy Halloween!

9

Halloween pompoen_bewerkt-1.jpg

Vanavond is het griezelen geblazen. Ja, want vanavond is het Halloween. Mooie aanleiding om me eens af te vragen of we ook op postzegelgebied al volop meedoen met dit uit de VS overgewaaide maar – net als Valentijnsdag – ook in ons land steeds populairder wordende festijn. Zeker van een ook hier op Postzegelblog toch eens te meer als (te) commercieel afgeschilderde ‘club’ als voorheen TPG Post en nu TNT Post zou je mogen verwachten dat men ook in de zin van postzegels meelift op het groeiende enthousiasme voor Halloween. 

Halloween België_bewerkt-1.jpgHalloween België 2_bewerkt-1.jpg

Maar nee, in ons land is Halloween postzegeltechnisch nog onontgonnen terrein. Dan doen onze zuiderburen het beter. Zij ‘eren’ het feest aan de vooravond van Allerheiligen met twee speciale zegels. Die er, vind ik, heel fris en vrolijk uitzien. Men heeft, misschien wel uit commercieel oogpunt, dus kennelijk een wat kinderlijke benadering verkozen boven – wat gezien het onderwerp ook heel goed zou kunnen – een meer ‘creepy’ aanpak. 

Halloween_bewerkt-1.jpgNee, dan de Amerikaanse zegel hiernaast. Ja, dat is de serieuze, zeg maar gerust ‘adult’ aanpak van Halloween. Niks kinderfeestje, ’t is volwassen horror wat de klok slaat.

Zullen het in sommige kringen best goed doen, dit soort heftige zegels, maar of je er – we hadden het toch over commercie?! – het grote(re) publiek mee aanspreekt…

 

 

 

 

Halloween Canada_bewerkt-1.jpgDat het ook heel anders, om niet te zeggen bijna suf kan, Halloween op een postzegel, daar is de Canadese zegel hiernaast een goed voorbeeld van. Natuurlijk, de pompoen is het symbool van Halloween, maar – zonder nou meteen door te slaan naar de Amerikaanse taferelen hierboven – een beetje spanning, ja, dat hoort er toch wel bij, vind ik. En, zeg nou zelf, wat dat betreft gebeurt er in deze zegel heeeeeeeeel erg weinig. Aan de andere kant, wie helemaal warm wordt van een zegel met een fraaie pompoen, ja, die wordt hier op zijn of haar wenken bediend.

Terug naar ons eigen postzegelland: wordt het niet eens tijd dat ook wij aan de Halloweenzegels gaan?! Ik denk zelf dat het heel fraaie zegels kan opleveren. Of vinden jullie dat we juist in het geheel niet mee moeten gaan in wat weer zo’n prachtvoorbeeld is van een door de commercie veel te gretig aangezette hype?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • toon op 31 oktober 2006 om 10:57

  Ik denk dat we in Nederland GEEN Halloweenzegels gaan krijgen, zolang we ook Kinderpostzegels hebben in November. Daar zal de verkoop van de kinderzegels nog meer door dalen. Een tip voor TNT Post: schaf de toeslag op de zegels af en je verkoopt nog meer leuke plakplaatjes!

 • jacob op 31 oktober 2006 om 11:51

  of…,na de Mokken en Zeefdrukken, Kauwgum met Plak-tatoeage-plaatjes!!!

 • Jan Prygoda op 31 oktober 2006 om 15:21

  Waarom geen postzegels voor Allerheiligen en Allerzielen ?

 • Drewes Veenstra op 31 oktober 2006 om 18:17

  Het is haast ‘griezelig’ het commentaar van Werner Rittmeier in de DBZ van 27-1-2006 te lezen over onze Saskia-soap. Bovendien wast Gerd H. Hovelmann Michel flink de oren over de noteringen van de ‘Vignette’, die in de ogen van Michel slechts een voetnoot waard zijn. Het commentaar laat ik graag aan de experts over, die op Filadorado ongewtijfeld commentaar zullen leveren. Van harte aanbevolen!

 • Charles Voetelink op 31 oktober 2006 om 21:08

  @Drewes,

  De artikelen waren al op Filadorado te lezen. Men schrijft oa in de DBZ over de “saskia – zegel”:
  “Dass der Vignettenstatus alle Scheinheiligkeit besitzt….. ;)
  Dit is toch net even iets anders dan “Allerheiligen” :)
  De kritiek op Michel is inderdaad ongekend hard.
  Wat Nederlandse “Halloweenzegels” betreft hebben we toch onlangs al iets dergelijks gehad ? (uitgiftedatum 1 september 2006).

 • cees prins op 1 november 2006 om 22:48

  HALLO WEEN ZEGELS, om te huilen zo’n idee. Meer iets voor PANINI….

  Cees

 • Gerard op 2 november 2006 om 17:20

  Vragen om NOG MEER zegels is toch werkelijk het allerlaatste dat in mij opkomt. Heb je al geteld hoeveel zegels er aan het eind van dit jaar en volgend jaar uitkomen? Moet je voor de grap eens doe. Ben je direct genezen. Bovendien wat is dit voor flauwe kul – Halloween zegels? Sinds wanneer is dit een nederlandse aangelegenheid?
  Kunnen we dan helemaal niets meer zelf bedenken? Moeten we dan echt alleen nog maar commerciële, Angel-Saksische “shite” overnemen.
  We leven nog altijd in Nederland hoor, met aardige kinderfeesten als bijv. St. Maarten of St Nicolaas. Zij hebben hun katholieke karakter al langgeleden verloren dus het mag voor niemand een bezwaar zijn.
  Hou toch eindelijk eens op met die onzin, en begin die grijze celletjes eens te laten doen waarvoor zij bedoeld zijn – nadenken!

 • Jan Prygoda op 2 november 2006 om 17:26

  Trouwens ook wel weer eens leuk om met Sinterklaaspostzegels te komen. Dat is volgens mij ook al weer een tijdje geleden. Bv. Kindvelletje van 6 – Sint op het schip, Intocht, Sint op het paard, Zwarte Pieten op het dak, een schoorsteen en een zak met pakjes.
  Hebben we trouwens ook al taai taai gehad op Nederlandse postzegels, of tompoucen en appelflappen ?

 • Rein op 2 november 2006 om 21:11

  @Jan

  misschien moeten we beginnen met een postzegel voor ons medelandse ‘suikerfeest’?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)