Holland? Waar ligt dat? - Postzegelblog

Holland? Waar ligt dat?

2

Filacept 88 a1.jpg

Bij vele bewoners van andere provincies dan Noord- en Zuid-Holland rijzen de stekels, als iemand zegt of schrijft: ik kom uit Holland. Ook vanwege opschriften op vrachtauto’s met de term Holland wordt soms flinke ergernis opgewekt.

      Filacept 88 CEPT     Filacept 88 b        

Dat merkte indertijd PTT Post ook toen op 18 oktober 1988 een velletje met drie postzegels met bijslag verscheen, gewijd aan de ‘Internationale postzegeltentoonstelling Holland-Europa FILACEPT’ verscheen. Over het woord Holland werd in dit verband zelfs in de dagbladen schande gesproken! Het verweer van PTT Post was, dat iedereen in de wereld ‘Holland’ kent, veel beter dan Nederland, The Netherlands of kortweg Netherlands of Pays-Bas. En om de verkoopkansen van het velletje nog meer te bevorderen, werd ook nog eens het logo van de CEPT afgebeeld. Zo kon men ook de verzamelaars van Europazegels gerieven, Ondanks (of dank zij?) deze twee feiten, was de tentoonstelling in Den Haag (of is het ’s-Gravenhage?) een zeer groot succes. Niet alleen voor PTT Post, maar ook voor de vele verzamelaars en handelaren die op deze tentoonstelling afkwamen. Er werden iets meer dan één miljoen velletjes verkocht. De serie zegels die eerder aan de balies verkrijgbaar waren, deden het ook niet slecht met meer dan 1½ miljoen stuks. 

Holland Michigan

Maar Holland, niet meegerekend de twee genoemde provincies, bestaat echt. Holland is een stadjeet ongeveer 35.000 inwoners, gelegen aan de Black River in Michigan, Verenigde Staten. Het stadje werd in 1847 gesticht door Nederlandse Calvinisten, onder leiding van dominee Albertus van Raalte. Het is nog echt een Nederlands stadje, want elk jaar in mei wordt het Tulip Time Festival gehouden. Volgend jaar is dat van 5 tot 12 mei 2007. Dan vinden ook het klompendansen in originele Nederlandse klederdrachten plaats. Daarmee worden de vele inwoners van Nederlandse afkomst herdacht. En in de stad staat de grootste augurkenfabriek ter wereld. Kan het Hollandser?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (2) Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)