En...blij met het TNT Post-presentje?! - Postzegelblog

En…blij met het TNT Post-presentje?!

14

Envelop cadeau.jpg

Wat vonden we ervan, van de mailing met voorbeplakte envelop van TNT Post? Aangenaam verrast? Ik wel, en dan vooral door de zegel. Ik was echt in de veronderstelling dat we zo’n ‘zonsondergangzegel’ zouden aantreffen.

Zegel cadeau_bewerkt-1.jpgMaar nee, als ik de Er is post! mag geloven, dan gaat het om een speciale zegel. Ik vind hem wel mooi. Vrolijk, feestelijk. En heel aardig gedaan, die overgang van TPG Post naar TNT Post in de zwierige cijfers. 

Eén puntje van kritiek: ik denk dat de zegel veel mooier, veel krachtiger uitkomt op een witte achtergrond. Dus wat mij betreft hadden ze het oranje en het wit op de envelop net andersom mogen doen. Of ben ik nu aan het muggenziften?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (14) Schrijf een reactie

  • toon op 17 oktober 2006 om 17:37

   Klein foutje Gerrit Jan, maar mijn envelop was niet BEPLAKT met een postzegel. Het plaatje was er gewoon OPGEDRUKT! Het blijft alleszins een
   postwaardestuk voor de verzameling.

  • Gerrit Jan van Postzegelblog op 17 oktober 2006 om 17:45

   Toon, je hebt helemaal gelijk; ik had niet goed gekeken, dus het was me niet opgevallen. Zou de zegel in kwestie er trouwens in het ‘echt’ wel zijn? Als een zegel die je echt kunt plakken?

  • dominick op 17 oktober 2006 om 18:33

   Ik vind hem ook wel mooi, maar heb hem nog niet gekregen. Als ik hem nog krijg bewaar ik hem wel, maar ik had het toch leuker gevonden als er een echte postzegel op had gezeten.

  • cees prins op 17 oktober 2006 om 19:12

   Uiteraard zijn er ook velletjes met 10 van deze nieuwe zegels, of misschien wel 12 als dat een nieuwe standaard wordt.
   Deze nog even niet aangeschaft omdat mijn budget echt op is voor dit jaar…..
   Als ik post verstuur houd ik het wel op de dierenzegels, deze zijn toch iets fleuriger.

  • toon op 17 oktober 2006 om 20:43

   @cees,
   ik denk niet dat deze zegel los zal zijn te krijgen. dit is een speciale uitgifte met maar 1 speciaal doel. we hebben nog zo iets gehad een aantal jaren geleden. ik herinner me een gratis envelop met een soort dubbele schietschijf erop en een pijl ertussen. ook de zegel was er toen ook op gedrukt.

  • toon op 17 oktober 2006 om 21:07

   nog even gezocht en gevonden! in mei 2002 ging PTT Post naar de nieuwe naam TPG Post. dat werd ook gevierd met een gratis envelop (postwaardestuk!) voor alle (post)adressen in Nederland.
   details op http://www.po-en-po.nl
   bladzijde Nieuws.

  • paul van der ven op 17 oktober 2006 om 21:11

   De zegel is er niet opgedrukt: de zegelafbeelding is integraal onderdeel van het gehele ontwerp.
   De voorzijde van de envelop heeft een oranje vlak, met adreslijnen en een postcodekader. In het oranje vlak is een uitsparing met de vorm van een rechthoekige zegel met tanding. De uitsparing draagt de kenmerken van een echte zegel: waardeaanduiding, landsnaam en jaar van uitgifte. Daarnaast een grafisch vormgegeven grote waardevermelding van 39 als gedrapeerde vlaggen in de oude TPG en nieuwe TNT kleuren, en de nieuwe naam van TNT als logo. Rechts van de zegelafbeelding bevindt zich een fosforbalk, die oranje oplicht onder een uv-lamp.
   Terug naar GJ’s vraag: het is een goed postwaardestuk. Moderne vormgeving zonder franje, prima zo.
   Het omdraaien van oranje en wit zie ik niet zitten. Het witte fond laat de elementen van de zegelafbeelding goed tot hun recht komen.

  • Gerrit Jan van Postzegelblog op 17 oktober 2006 om 21:29

   Paul, ik wil niets aan de ‘zegel’ veranderen, ik had het oranje en wit in de envelop juist andersom willen zien; zodat de ‘zegel’ in het wit zou staan en de elementen van de zegelafbeelding juist beter tot hun recht komen.

  • paul van der ven op 17 oktober 2006 om 22:41

   Gerrit Jan, dat levert wel een mooi ontwerp op: de zegelelementen komen dan als het ware zwevend op de envelop te staan. Ik vind wel dat er dan ook geen tandingrandje op de envelop geprint zou moeten worden.
   De adreslijnen etc. zou je in oranje willen zien. Wat mij betreft een mooie en subtiele toepassing van de nieuwe huiskleur. Ik kan me voorstellen dat TNT dat veel te weinig nadruk op de nieuwe kleur vindt.

  • Suze de Groot op 18 oktober 2006 om 09:09

   Ja ik vind het ook jammer dat het geen echte zegel is, maar vind de zegel wel gezellig en ben ook benieuwd of de zegel te koop is

  • herbert op 25 oktober 2006 om 01:07

   naar mijn mening is het een leuk presentje, beter dan de voorbedrukte abart in de DE en hoewel uit marketing oogpunt uitgebracht toch iets wat ons leuk bezig kan houden (:-

  • paul van der ven op 26 oktober 2006 om 11:58

   Ja een leuk presentje. En er zijn nog verschillende varianten ook. Eerste door mij gelezen bericht hierover staat op website van maandblad Filatelie, aangebracht door tipgever René Hillesum. Hij meldt twee verschillende verticale posities van de fosforbalk.
   Ik heb twee enveloppen met een horizontaal verschillende positie: fosforbalk tegen de zegelafbeelding aan en op de andere envelop er ruim vanaf.

  • Henk Salet op 13 december 2006 om 16:19

   De uitgifte van de 10 zegels ‘Tien voor Nederland 2007’zijn ontworpen door …,staat creative statements
   (what’s in a name).
   Toevallig of niet, maar veel afbeeldingen hebben verband met dit reclamebureau. Als de firma Durex ook klant bij dit burau is dan komt op het volgende velletje wellicht een condoom te staan! Belangenverstrengeling?

  • paul van der ven op 14 december 2006 om 00:12

   Dat wordt dan een “pikante” zegel:
   is ie zelfklevend, of moet je aan de gom likken?

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)