't Is vandaag Columbus Day... toch?! - Postzegelblog

’t Is vandaag Columbus Day… toch?!

1

Columbus portret_bewerkt-1.gifIk ben een beetje in de war. Mijn agenda (ja, wat zou ik zonder moeten) vertelt me dat het vandaag Columbus Day is, maar als ik vervolgens op Wikipedia de proef op de som neem, krijg ik daar te horen dat pas op 12 oktober de Verenigde Staten, veel landen in Zuid-Amerika maar ook Italië en Spanje herdenken dat ene Christopher Columbus in 1492 Amerika ontdekte. 

Alle verwarring op een stokje, ’t is natuurlijk sowieso een speciale dag waard, zo’n ontdekking. En ook een postzegel denk ik daar tegenwoordig dan meteen bij.

Columbus_bewerkt-1.bmp

En ja hoor, in 1992 – de 500e verjaardag dus van Columbus’ huzarenstukje – is er in de Verenigde Staten een speciale serie postzegels uitgegeven ter herdenking van de niet geringe prestatie van meneer Columbus.   

Trouwens, zo’n beetje zoekend naar Columbus kwam ik al gauw tot – hoe toepasselijk in dit verband – de ontdekking dat er aardig wat zegels zijn besteed aan ontdekkingsreizigers. Ik neem dan ook aan dat er onder jullie de nodige verzamelaars zijn die van dat thema een prachtige collectie hebben gemaakt. 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • Drewes Veenstra op 9 oktober 2006 om 16:31

   Of er veel Columbusverzamelaars zijn, weet ik niet. Er zijn wel veel Schepenverzamelaars. Er is trouwens een Nederlandse verzamelaar (D. Speksnijder)die met zijn Columbusverzameling ‘Columbus discovers the world’ al jaren hoge onderscheidingen behaalt op tentoonstellingen. Hij behaalde bij de Europese thematische kamioenschappen 2006 in Essen in de groep ‘Geschiedenis en organisaties’ 93 punten en dan scoor je wel erg goed.
   Er bestaan trouwens ontzettend veel Columbuszegels. In een Schepencatalogus ontdekte ik dat al meer dan 125 landen zegels hebben uitgegeven van het schip Santa Maria van Columbus. Veel meer van hetzelfde dus.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)