Nieuwe catalogus: Een bulk aan informatie - Postzegelblog

Nieuwe catalogus: Een bulk aan informatie

42

NVPH Speciaal Catalogus 2007

Komende woensdag, 13 september, ligt de Speciale NVPH-catalogus 2007 in de winkel. Voor veel verzamelaars weer een bulk aan informatie, hoewel er altijd lieden blijven die zich verre zeggen te houden van catalogi. Ik blijf echter van mening dat deze groep niet zo bijzonder groot is; veel verzamelaars willen toch op zijn tijd weten wat hun collectie waard; en wat doen de ’ontkenners’ als ze bij voorbeeld een zegel of serie op het oog hebben om te kopen of verkopen. Dan moeten ze toch wel weten wat een redelijke prijs is.

Om alvast iets over de nieuwe catalogus te zeggen: stabilisatie bij de mapjes en Prestigeboekjes (Rembrandt heeft de catalogus nog niet gehaald, maar volgens een handelaar waar ik mijn licht opstak – en die het boekje tijdelijk onder de toonbank houdt – staat er al een prijs bij van € 300,00; in de Deutsche Briefmarken Zeitung wordt het in een advertentie aangeboden voor – nu nog — € 65,00 plus € 7,00 verzendkosten). De jongste fdc’s noteren tien tot twintig procent meer en de jongste velletjes zelfs twintig tot veertig procent. Going for Gold staat zowel postfris als gestempeld op € 3,00.

Wat buitengewoon bijzonder in deze catalogus is, is de bijdrage (ruim 35 pagina’s) van (mijn goede vriend) Cees Janssen over Grootrondstempels Nederland, waarbij opgenomen Proefstempels Grootrond (dubbelring- en sterstempels), Kurk- en Brandstempels. Cees geeft veel informatie over dit verzamelgebied waarvoor de belangstelling de laatste jaren enorm is gestegen.

Hij geeft bijvoorbeeld een toelichting op de catalogusnummers en verder een overzicht van de postkantoren (van Aalsmeer tot en met Zwolle), de data en de catalogusprijzen. Daarnaast een overzicht van onder andere Nachtuurkarakters (stempels van kantoren die correspondentie meegaven aan of ontvingen van de nachttreinen op het traject Amsterdam-Rotterdam-Dordrecht v.v.), van Bijkantoren, Stationspostkantoren, Trajectstempels spoorwegen, Trajactstempels tramwegen en Trajectstempels boot. Kortom in de nieuwe catalogus een bulk informatie.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel