Een 'theemutserig' verhaal - Postzegelblog

Een ‘theemutserig’ verhaal

1

Theemuts_bewerkt-2.jpgOok een theepot is graag goedgemutst. Ja, we zitten ineens op een heel ander niveau dan de inmiddels hoog opgelaaide en de gemoederen vaak danig verhittende Rembrandt/Saskia-discussie. Daarom, om even heerlijk tot rust te komen, een lekker niemendallerig, zeg maar gerust theemutserig verhaal. 

Over ‘Ook een theepot is graag goed gemutst’, dat zinnetje, een heerlijk flauw zinnetje naar mijn smaak, moet eens zijn opgetekend uit de mond van ene mij volslagen onbekende J. Mol. Hoe dan ook, toch was het voldoende aanleiding om eens uit te vinden of er theemutsen zijn die het wel eens tot postzegel hebben geschopt. 

Namibië_bewerkt-1.jpg

Nepal_bewerkt-1.jpgIk heb er geen kunnen vinden. Maar in mijn overigens kleinschalige speurtocht kwam ik er achter dat de theecultuur wel geregeld op postzegels is vastgelegd. In Namibië, in Nepal, in HongKong, in… ja, het zou me niet verbazen dat thee in al zijn hoedanigheden veel en veel meer postzegels – natuurlijk vooral in landen die historisch gelinkt zijn aan Groot-Brittannië – siert. 

 

Hong Kong thee_bewerkt-1.jpg

Maar of er ook theemutsen zijn afgebeeld, het zou me in hoge mate verbazen. Wie weet omdat het misschien wel iets is dat voortkomt uit de typisch Nederlandse gezelligheid.

 

 

 

 

 

theepot 1_bewerkt-1.jpgGeen theemutsen, theepotten ben ik ook niet tegengekomen. Nee, de fraaie pot hiernaast is een koffiepot. 

Nog even over theemutsen, het exemplaar aan het begin van dit stukje komt letterlijk uit mijn eigen keuken.

Terwijl ik een slok neem van mijn inmiddels derde kop koffie van vandaag, ben ik heel benieuwd of dit theemutsverhaal voer is voor verdere discussie. Lijkt me leuk, op Postzegelblog een beetje theeleuten.  

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • jbreddels op 17 augustus 2006 om 16:58

   volgens mij was j mol van 1977 tot 1981 lid van de eerste kamer voor de p.v.d.a.Een zeer principeel man, die zelf vertrok omdat hij het abotusstandpunt van van Agt niet wilde ondersteunen.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)