Groeten uit Monflanquin - Postzegelblog

Groeten uit Monflanquin

1

monflanquin-village_bewerkt-1.jpgAls het goed is, kom ik vanmiddag aan in Monflanquin, een – zoals dat zo fraai heet – pittoresk stadje in de Lot-et-Garonne, in Frankrijk dus. Juist, ik ben op vakantie. Twee weken mag ik gaan genieten van al het goede dat deze streek van la douce France  te bieden heeft. En dat is nogal wat. Aan bezienswaardigheden, aan eten, aan drinken… En als het weer dan ook nog een beetje meewerkt… 

Verwacht de komende weken dus geen artikelen van mij die inhaken op de actualiteit. Hoewel, ik heb mijn laptop mee, dus mocht zich iets aandienen in de pers of anderszins op Postzegelblog waarvan ik denk daar moet ik even op reageren, wie weet?! 

O ja, ik heb natuurlijk al even gezocht of er een Franse postzegel is die direct linkt aan Monflanquin dan wel de Lot-et-Garonne, maar nee, ik kon er zo gauw niet een vinden. Ik zal bij de plaatselijke Librairie / Papeterie mijn ogen eens goed de kost geven en kijken of ik iets in die richting kan vinden.

Rocamadour_bewerkt-1.gifOp de site Timbres de France kwam ik onder Lot (Lot-et-Garonne noch Monflanquin leverden iets op) wel een zegel tegen die letterlijk een beetje in de buurt komt van waar ik zit. Het is er een over Rocamadour, een naar mijn mening bijna te toeristische attractie, dus of mijn gezin en ik daar de komende twee weken gesignaleerd zullen worden?!

Dat maakt de zegel in kwestie er overigens niet minder fraai om. Het is een ontwerp uit 2002, van de hand van ontwerper Henri Galeron.

Mochten jullie nog op vakantie gaan, alle plezier toegewenst. En blijf gerust op- en aanmerkingen of andersoortige reacties spuien op Postzegelblog.  

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • toon op 22 juli 2006 om 16:01

   gerrit jan, een fijne vakantie toegewenst in la douce france. ik weet zeker dat jouw gedachten nog vaak naar de postzegelblog zullen gaan de komende tijd. ik verwacht dan ook van jou een fantastisch verhaal over frankrijk, over de streek waar je was, en zo verder. je doet daar veel francofielen een groot plezier mee. want, de postzegels van frankrijk vind ik nog steeds tot de mooiste op de wereld behoren, vanwege ontwerpen en druktechnieken.
   we wachten allemaal in spanning af!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)