Prettige verjaardag! - Postzegelblog

Prettige verjaardag!

3

gefeliciteerd.jpg’t Is vandaag vrijdag 14 juli. Naar buiten kijkend belooft het qua weer in elk geval een prachtige dag te blijven. Dus wie vandaag jarig is, wordt dubbel en dwars in het zonnetje gezet. En wie zijn er vandaag bijvoorbeeld jarig?!

Frankrijk revolutie_bewerkt-1.gifDe bekendste jarige op 14 juli is ongetwijfeld Frankrijk. Quatorze Juillet is immers de nationale feestdag van de Fransen. Om te herdenken dat op die dag in 1789, ten tijde van het bewind van Lodewijk XVI, de Bastille-gevangenis werd bestormd. Het markeerde het begin van de Franse revolutie en daarmee van de Franse republiek. 

 

Irak_bewerkt-2.bmpIn een ander land, al vraag ik me af of men daar niet hele andere dingen aan zijn  hoofd heeft, is het vandaag ook feest: Irak. De hele dag is het National Day. 

 

 

drees_postzegel_01_bewerkt-1.gifWaar vandaag zeker een lang zal hij leven klinkt, is in huize Bos. Huize Wouter Bos, om precies te zijn. De PvdA-kopman is van 14 juli 1963 en wordt vandaag dus 43. Een mooie leeftijd, toch.

Van Wouter Bos is natuurlijk nog geen postzegel beschikbaar. Maar eentje van zijn illustere voorman Willem Drees was er wel. Toch ook een fraai eerbetoon!

 

 

hockey_bewerkt-2.bmpTot slot is het Dat gaat naar Den Bosch toe. In het bijzonder naar de Hockeyclub Den Bosch, een meer dan klinkende naam in de nationale hockeywereld. Al helemaal waar het gaat om dameshockey. 14 juli 1937, toen werd de inmiddels in binnen- en buitenland vermaarde – misschien zelfs wel gevreesde – club opgericht. Ik weet uit eigen ervaring dat ze bij Den Bosch een aardig feestje kunnen bouwen, dus wie weet is het er vanavond, onder het genot van enkele verkoelende biertjes, wel weer lang prettig onrustig.

Een recente postzegel met dameshockey, nee, ik heb hem zo snel niet kunnen vinden. Daarom dit ‘mannelijke’ exemplaar, oud de oude doos.

Zo, dat waren ze dan, zomaar vier jarigen van vandaag. Die we vanaf deze plek natuurlijk van harte gelukwensen. En met hen natuurlijk alle Postzegelbloggers die vandaag ook hun verjaardag vieren. Nog vele jaren in voorspoed, geluk, gezondheid en… postzegels natuurlijk.

 

 

 

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Roswitha op 14 juli 2006 om 12:27

   Nog een jarige vandaag: mijn vader, de heer Kamps in Maastricht!

  • peter op 19 juli 2006 om 15:13

   Nooit meer een verjaardag vergeten met Verjaardagsalarm. Vooral voor de mannen onder ons een erg handige tool. Je kan zelfs een fanfare langssturen.

  • Alice Besseling op 24 juli 2006 om 10:11

   Ik ben het helemaal met Willem Hoogendoorn eens. Doe wat je boeit en leuk vindt. Of volg eens een cursus hoe maak je een kader voor een tentoonstelling. Daar leer je veel van. Informatie bij de Beeldfilatelist. Dan krijg je nog meer plezier in je hobby.

   24-7-2006

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)