Ladies and gentlemen... Mister James Brown!!! - Postzegelblog

Ladies and gentlemen… Mister James Brown!!!

1

_41275677_brown_300_bewerkt-1.jpgJames Brown, de Godfather of Soul, Soul Brother Number One, Mr. Dynamite was eergisteren even in ons land. Voor een concert in het Amsterdamse Paradiso, om precies te zijn. Als ik de kranten mag geloven, was het optreden – zeker in een voor Brown zo kleine setting – zijn beste ooit in ons land. Neem van mij aan, dan moet het echt goed zijn geweest, want ik zag hem heel heel lang geleden in de (ook in de hoofdstad) Jaap Edenhal en toen ging, zoals het zo cliché heet, het dak eraf. 

Vroeg me naar aanleiding de berichten over zijn laatste(?) optreden in ons land of James Brown, toch zeker niet de eerste de beste in de wereldmuziekscene, het geschopt heeft tot een eigen postzegel.

Op allerlei Amerikaanse postzegelsites vond ik niets. Kan me daar wel iets bij voorstellen, want onze James is op zijn zachtst gezegd niet van onbesproken gedrag. Huiselijk geweld, wapenbezit, een paar veroordelingen… nee, daar heeft het vaak nog puriteinse Amerika het niet zo op.

james_bewerkt-1.gifToen ineens vond ik iets wat op een postzegel lijkt. Lijkt, inderdaad, want ik kan niet met zekerheid zeggen of het ook echt een legale postzegel is. Dat het echt James Brown is die afgebeeld is, ja, dat staat buiten kijf.

Misschien dat sommigen van jullie me meer duidelijkheid kunnen verschaffen. Wie weet zit er onder de Postzegelbloggers wel een heuse James Brown-fan. Met alle prachtkansen van dien op nog veel meer James Brown-zegels.  

Ik hou me aanbevolen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • toon op 4 juli 2006 om 10:53

   beste gerrit jan,
   leuk geprobeerd om ons maar te laten zoeken naar amerikaanse postzegels met james brown erop. kan (normaal) toch niet in de USA: levende personen op een postzegel.
   ik ging met mijn cursor over jouw illustratie en wat bleek de alt-key: brown-bewerkt1.gif.
   leuk hoor!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)