Na de Enkhuizer Almanak nu ook de Enkhuizer postzegel - Postzegelblog

Na de Enkhuizer Almanak nu ook de Enkhuizer postzegel

0

enkhuizen los.jpgHet heeft even geduurd, maar na 411 jaargangen Enkhuizer Almanak is er nu ook de Enkhuizer postzegel. Vanmiddag werd het onthuld, het postzegelvelletje Mooi Nederland met Enkhuizen in de hoofdrol. Uitgegeven omdat de stad aan het IJsselmeer dit jaar zijn 650ste verjaardag viert.  

Ik moet zeggen, ik vind het weer een geslaagd ontwerp van Ping-pong Design. Al was het maar omdat er, deze keer in een fles, net als bij Schoonhoven iets reflectieachtigs gebeurt. Ja, ik mag dat wel, het geeft de zegel iets losjes, iets speels. 

 Enkhuizen vel.jpg

Over speelsigheid gesproken, in het velletje is wat dat betreft van alles te beleven. Ik ga het niet allemaal verklappen – zelf ontdekken is veel leuker – maar één ding wil er toch wel uitlichten.

Zien jullie dat mannetje, dat in Enkhuizer Almanak-rood uitgevoerde kereltje dat op de linker zegel zit. Hij heeft, zoals je van hem, beter gezegd van de Enkhuizer Almanak mag verwachten, speciaal een tip voor postzegelliefhebbers. Wat hij te melden heeft onder het kopje LOS-VAST? Het volgende: “Aan elkaar klevende postzegels zijn gemakkelijk los te maken, als ze een half uurtje in de diepvries worden gelegd.” 

Als iemand het zou moeten weten dan zijn jullie dat wel. Dus: heeft hij het bij het rechte eind, ons Enkhuizer mannetje?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)