Woudrichem: 650 jaar geduld beloond! - Postzegelblog

Woudrichem: 650 jaar geduld beloond!

1

zegelwoudrichemcmyk1.jpgHun geduld was meer dan lang genoeg, 650 jaar maar liefst, op de proef gesteld. Dus toen vanochtend eindelijk het moment daar was en ook Woudrichem met een postzegel werd verheven in de Mooi Nederland-stand, konden de aanwezigen hun nieuwsgierigheid bijna niet in bedwang houden. Burgemeester Petter had het eerste postzegelvelletje amper officieel overhandigd gekregen of bijna iedereen in ’t Kruithuis wilde het kleinood – dat voor de gelegenheid gelukkig flink was uitvergroot – met eigen ogen aanschouwen. 

Sluitzegel Woudrichem.jpgHet bleef trouwens niet bij die ene zegel, want TPG Post kreeg van de eerste burger van Woudrichem een zogeheten sluitzegel cadeau. Een zegel uitgegeven speciaal in het kader van de viering van het feit dat Woudrichem dit jaar 650 jaar stadsrechten heeft. 

In die 650 jaar lijkt de tijd in elk geval in het prachtige historische deel van de stad stil te hebben gestaan. Letterlijk zelfs, want de klokken van de Mosterdpot, de voor oud-Woudrichem zo karakteristieke kerktoren (die ook prominent prijkt op de Mooi Nederland-zegel) leken vanochtend allesbehalve bij de tijd. 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • Henk Salet op 24 mei 2006 om 17:02

   Er is geen postkantoor in Woudrichem, bij het agentschap in de plaatselijke supermarkt waren de zegels vanmorgen nog niet te krijgen! Jammer….

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)