Eén postzegel voor alle Eurolanden…. - Postzegelblog

Eén postzegel voor alle Eurolanden….

16

Stamp delfsblauw v2.jpgDe uitslag van de enquête geeft een beeld weer, dat een meerderheid vóór de invoering zou zijn van één postzegelsoort voor alle eurolanden, vergelijkbaar met de euro munten en biljetten. Niet duidelijk is geworden, wat dit zou betekenen.
Laten we eerst eens kijken naar enkele posttarieven in landen om ons heen die de euro als betaalmiddel kennen. Een klein overzichtje voor een brief of kaart tot 20 gram, binnenland en buitenland (binnen Europa):

Land:                 binnenland                        Europa:

Spanje                        0,29                             0,57
Nederland                    0,39                             0,69
Italië                           0,45                             0,52
Ierland                        0,48                             0,75
Griekenland                 0,49                             0,60
België                         0,52                             0,70
Luxemburg                 0,52                             0,70
Frankrijk                     0,53                             0,55
Duitsland                    0,55                             0,70

Toch wel grote verschillen! Hoe moeten we dit gaan toepassen? Een soort eenheidsworst in de vorm van (zelfklevend) stickertjes met daarop alleen het bedrag? Dus gaan we met vakantie naar Spanje dan kopen we een velletje van 10 of meer stuks met stickertjes van 57 eurocent per stuk? Of naar Italië, waar we dan weer een ander velletje voor nodig hebben met stickertjes van 52 eurocent per stuk? Want we willen toch allemaal wel een leuke kaart sturen uit ons vakantieland? En dan die kaart verfraaien met een algemeen nietszeggend stickertje met alleen een ‘waarde’ erop?

zegel3cmyk%20v2.thumbnail.jpgStamp delfsblauw v3.jpg
En dan de toeristen die in ons land komen? Die willen toch hetzelfde? Nu kopen die toeristen bijvoorbeeld een kaart met een afbeelding van een schilderij van Rembrandt en dan géén postzegel van Rembrandt maar een stickertje met alleen een waarde van 69 eurocent? Of een mooie kaart uit de keukenhof met bloeiende bollenvelden en dan geen fraaie postzegel verkrijgbaar? Zoals de Priorityzegels met Delfts Blauw en klompen? Nee. Dat zie ik niet zo zitten! Dus géén eenheidsworst maar wel aantrekkelijke postzegels waarbij het land van herkomst duidelijk herkenbaar is!

Laten we ons vakantiekaartje maar blijven ‘versieren’ met leuke postzegels uit ons vakantieland! Voor de verzender een plezier, maar voor de ontvanger nog een groter plezier!!

(Alvast) prettige vakantie gewenst.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

  Reacties (16) Schrijf een reactie

  • toon op 18 mei 2006 om 08:52

   geheel mee eens, cees. die eenheidsworst is nog lang niet haalbaar met die verschillende tarieven, nog afgezien van het feit dat sommige landen het “priority” systeem niet hebben. nee, geef mij maar mooie plaatjes uit het buitenland, dat geeft mij het idee dat ik er ook geweest ben!

  • jeffrey op 18 mei 2006 om 16:42

   Aantrekkelijke zegels zijn we natuurlijk altijd voorstander van, maar laten we in eigen land beginnen. Als ik naar het postkantoor ga om 1 kaart of brief te versturen, moet ik een nietszegggend strookje kopen. Kan daar niet wat aan gedaan worden. In sommige buitenlanden zijn de loketstrookjes ware kunstwerkjes.

  • Willem Hogendoorn op 19 mei 2006 om 14:53

   Leuk dat staatje posttarieven Cees. Wat opvalt is dat Nederland met binnenlandse post bij de laagste tarieven zit, en voor buitenland bij de hoogste. Binnenland 0,39 komt geloof ik door een contract bij de privatisering? Mijn voorkeur: Voor Nederlandse Post – Nederlandse zegels! Of ben ik dan te patriottisch??

  • Drewes Veenstra op 20 mei 2006 om 09:40

   Op 6 juni verschijnt de serie ‘Keuze van Nederland’. Bij de verkiezing eindigde op nummer 4 het onderwerp ‘Streektalen’. Althans dat is de formulering van TPGPost. Op het postzegelvel is die aandacht ingevuld voor de belangrijkste drie: het Fries, Twents en Limburgs. Ook in het persbericht en op het aanhangsel wordt consequent gesproken over ‘Streektalen. FOUT TPG Post!! Het Fries is geen streektaal, want volgens de Grote van Dale is dat een dialect. En ook TPGPost hoort te weten dat het Fries al jaren een TAAL is, gelijkwaardig aan het Nederlands, ook in het rechtsverkeer. Bij TPGPost komen ze dus niet meer in aanmerking voor een Fries paspoort!!!

  • Hero Wit op 21 mei 2006 om 16:56

   Laten we het maar mooi bij onze eigen Nederlandse postzegels houden. Niet — na de gulden — verder onze eigenwaarde, en cultureel erfgoed verkwanselen.

  • Albert Haan op 22 mei 2006 om 14:10

   Nee aub geen eenheidszegels.
   Altijd het zelfde motief van een ander land, ik moet er niet aan denken.
   Laten we ondanks dat we Europeaan zijn toch Nationalistisch en Konservatief zegeltjes plakken.
   Nederland geeft al dezelfde (bijna)zegels uit.Of bestaat er geen andere afbeelding van Multatuli.
   Het portret wat nu uitkomt is jaren geleden al eens geweest.
   Weet je hoe zo iets in Duitsland word genoemd?
   Einfallspinsel. (vrij vertaald: door het zelfde penseel gemaakt)

  • Jan Prygoda op 24 mei 2006 om 19:50

   In Finland moet er vanaf 1 juli in plaats van 65 cent het bedrag van 70 cent op een binnenlandse brief. Ze zullen er wel tegenin brengen dat je voor 70 cent een brief over de hele wereld kunt sturen en dat het tarief tot 50 gram geldt. Dat is hetzelfde als zeggen dat een duur minder gebruikt product eerder duur is als een veel gevraagd product. Ik denk dat Finland nu bij de duurte top 3 van Europa hoort. Groenland, de Färöer en Noorwegen zitten ook hoog.

  • misterf op 12 april 2007 om 09:19

   kut site

  • misterf op 12 april 2007 om 09:20

   ik vind dee postzegel een heel goed idee hmmm dus niet kankerlijers

  • misterf op 12 april 2007 om 09:21

   vuk maar lekker op hahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahhahahahahahahhahahhahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhah

  • Willem Hogendoorn op 12 april 2007 om 21:18

   Moet deze MISTERF als gefrustreerde mislukkeling niet gedeleted worden?

  • Yackob op 12 april 2007 om 22:51

   ’n Kinderijsje lijkt mij beter!

  • toon op 13 april 2007 om 08:57

   die MISTERF kan niet eens het F-woord schrijven! Hahahahahahahahahahahahahha.

  • Escy op 7 juli 2007 om 15:34

   mijn beste vriendin die is verhuist vanaf van dag naar italie hoeveel postzegels moet ik dan op eengwoon kaartje doen??

  • Escy op 7 juli 2007 om 15:34

   mijn beste vriendin die is verhuist vanaf van dag naar italie hoeveel postzegels moet ik dan op eengwoon kaartje doen??

  • Jan1964 op 7 juli 2007 om 15:53

   72 cent priority

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)