Gestempeld verzamelen niet meer eenvoudig - Postzegelblog

Gestempeld verzamelen niet meer eenvoudig

14

telefoon.jpgGecommuniceerd wordt er niet meer als jaren geleden. Telefoneren, faxen en e-mailen hebben de plaats ingenomen van het schrijven van brieven. Voor wie dan ook in Nederland gestempeld verzamelt wordt het steeds problematischer om zijn/haar collectie compleet te krijgen. En sinds de komst van de Provincievelletjes en de velletjes Mooi Nederland is het nog moeilijker geworden, omdat de eerste slechts te koop waren in de desbetreffende provincie en de tweede slechts in de plaatsen/steden waaraan ze zijn gewijd. Daar komt bij dat van alle velletjes de oplagen uiterst beperkt zijn.

Leden van een postzegelvereniging kunnen nog wel eens terecht in boekjes van het rondzendverkeer. Maar verder? Sinds enkele jaren heb ik, om toch gestempeld te kunnen blijven verzamelen, daarvoor een oplossing gevonden. Ik heb het oude handwerk weer opgevat. Nadat ik elke uitgekomen emissie heb aangeschaft stuur ik nu bij iedere briefkaarten.jpggelegenheid – verjaardagen, een fijne vakantie, welkom thuis, enz., en vaak ook zomaar — aan mijn kinderen, vrienden en bekenden een brief of kaart. Uiteraard weet iedereen wat de bedoeling is en dat ik de zegels graag terug wil hebben. Om nog een stap verder te gaan sluit ik soms een gefrankeerde envelop met mijn adres erop in. Aangezien er ook zegels voor binnen Europa en voor buiten Europa uitkomen ben je natuurlijk wel eens gedwongen om over te frankeren. Een dure zaak? In 2004 was ik voor 166 zegels € 72,50 kwijt, maar mijn verzameling is compleet en aan vriendschap word je rijker.

Wat uiteraard ook kan is brieven, of kaarten naar jezelf sturen. Blijft daarom de vraag hoe andere verzamelaars van gestempeld dit ’probleem’ oplossen, of hebben opgelost.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel