Wonders of America: Mooi Nederland 'The American Way' - Postzegelblog

Wonders of America: Mooi Nederland ‘The American Way’

2

Cactus.jpgZo bescheiden, zo ingetogen, zo omzichtig als wij te werk gaan in het kader van Mooi Nederland, zo pak je dat in de Verenigde Staten niet aan. In de verste verten niet. Neem nou de serie Wonders of America, die 27 mei aanstaande verschijnt. Niet een paar zegels per keer, nee, je komt in één klap met maar liefst 40 zegels. 40 zegels die niet onder stoelen of banken steken hoeveel geweldigs – de ondertitel van de serie is niet voor niets ‘Land of Superlatives’ – er in Amerika allemaal te bewonderen is. Aan puur natuur maar ook aan door de mens geschapen prachtigheden. 

Welke ‘Wonders of America’ zoal voorbijtrekken? De Saguaro bijvoorbeeld, een cactus die voorkomt in het zuidwesten van de VS en die wel 20 meter hoog kan worden. Dat doet-ie overigens wel on-Amerikaans langzaam, want een 10-jarige Saguaro-cactus is amper 15 centimeter lang. 

Rainbow-Bridge-550pix.jpgWeet je trouwens wat de grootste natuurlijke brug is in Amerika? Rainbow Bridge in het zuiden van de staat Utah. Dik 82 meter lang en bijna 90 meter hoog. Sinds 1910 al is het een nationaal monument. En binnenkort dus ook één van de 40 ‘Wonders of America’.

En zo gaat het maar door: van de grootste kikker (de Amerikaanse brulkikker), de breedste rivierdelta (die van de Mississippi-rivier), het heetste plekje (Death Valley, waar op 10 juli 1913 in de schaduw een temperatuur werd gemeten van 56 gaden Celsius)… enzovoorts, enzovoorts. 

 Wonders of America.jpg

Wie voor de ontwerpen tekent van ‘American Wonders’? Lonnie Busch, die je overigens al zou kunnen kennen van zijn ‘Greetings From America’ uit 2002.   

Greetings from America.jpg   

Zeg eens eerlijk: zie je het voor je, Mooi Nederland à la Lonnie Busch?! Of houden we het liever een beetje bescheiden?  

   

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (2) Schrijf een reactie

  • jeffrey op 5 mei 2006 om 14:45

   Ondanks alle kritiek op TPG. Bij het zien van deze Amerikaanse uitgifte valt het uiteindelijk in Nederland gelukkig allemaal (nog wel) mee. Er blijkt veel waardering voor onze zegels in het buitenland te zijn. In een Duits blad las ik bijvoorbeeld alle lof over de nieuwe Zomerzegels. Laten we daar ook eens oog voor hebben.

  • Jan Prygoda op 5 mei 2006 om 16:56

   Nederland geeft ook een heleboel aantrekkelijke zegels uit maar ik vind het hele plaatje ook voor mij als gebruiker van speciale zegels voor de post minder sterk. Een postzegel is in de eerste plaats om mee te frankeren.
   Er gaan geen mensen naar een loket met de vraag “Mag ik 6 postzegels van 39 cent en 4 postzegels van 78 cent in velletje OF mag ik 1 postzegel van 39 cent, 1 postzegel van 78 cent, 1 postzegel van 117 cent, 1 postzegel van 156 cent en een postzegel van 225 cent ?”. Of dat postzegels na 10 minuten niet meer op het postkantoor te krijgen zijn. En hoewel Nederland 100 postzegels per jaar uitgeeft kon ik dit jaar tot 1 mei nauwelijks speciale postzegels zonder toeslag aan het loket krijgen. Ik wilde 160 bulletins van de Nederlands-Baltische vereniging in april met speciale postzegels frankeren, maar helaas waren die er niet.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)