Velletje, of ook nog eens de losse zegels? - Postzegelblog

Velletje, of ook nog eens de losse zegels?

11

li1124 v2.jpgIn het jongste nummer van het verenigingsorgaan van de EVP (Enschede) werpt ene EST een aardige vraag op over het verzamelen in albums. Moet een zegel uit een velletje ook apart in een verzameling worden opgenomen, zo vraagt hij zich af, of is het velletje, al dan niet gestempeld, voldoende?
Hij vervolgt dan: Voorschriften geeft de FIP hieromtrent niet. En als men zijn collectie gaat tentoonstellen is de jury over het algemeen ook niet enthousiast. ’Het advies luidt dan ook meestal: Laat één van beide achterwege’.


Ooit heeft de redactie van het Duitse maandblad Der Briefmarkenspiegel, zo vervolgt EST, ook geprobeerd helderheid te verschaffen via een enquête onder de lezers. Het resultaat was dat meer dan de helft van de lezers de losse zegels maar niets vond en de voorkeur gaf aan alleen een velletje.
Ook de redactie van albumfabrikant Lindner heeft zich (ooit) de vraag gesteld: velletje, zegels of beide. Bijna 44 procent sprak zich uit voor beide.
EST besluit ten slotte: Is de verzamelaar inconsequent. Ja, want hij/zij klaagt over overdaad, maar als hij/zij de kans krijgt invloed uit te oefenen, dan kiest hij/zij weer voor de duurste oplossing.
EST werpt in het verenigingsorgaan van de EVP een bijzonder interessante vraag op. Ik ben dan ook nieuwsgierig hoe er door bloggers over deze ’materie’ wordt gedacht.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel