Postzegels in nationaal museum voor gebruiksvoorwerpen - Postzegelblog

Postzegels in nationaal museum voor gebruiksvoorwerpen

1

Vanochtend in de Volkskrant, Aaron Betsky, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, beatrix_bewerkt-1.jpgpleit voor een nationaal museum waarin al onze gebruiksvoorwerpen te bewonderen zijn. Waarom? Omdat Nederland volgens hem hét land is dat als geen ander uitblinkt in het ontwerpen en maken van gebruiksvoorwerpen. En, ik zou haast zeggen natuurlijk, onze postzegels horen daar volgens Betsky zeker ook bij. 

Wat Betsky zoal zegt over postzegels? Een paar citaten: “Ze zeggen dat Nederland een slecht geheugen heeft. Misschien komt dat doordat we naar grote verhalen zoeken. Misschien moeten we de herinneringen zoeken in de kleine dingen die we dagelijks gebruiken: in onze meubels, onze tapijten, onze postzegels en onze auto’s.”

En wat te denken van ”Van de postzegels tot de plastic dozen die je bij de Hema koopt; bijna alles in Nederland ziet er veel beter uit dan in de meeste andere landen.”

postzegel Bea_bewerkt-1.jpgWat hij zich voorstelt? “… een museum, ergens in Nederland, op maximaal een uur reisafstand voor de meeste burgers in dit land. Je loopt er binnen, en je ziet bijvoorbeeld het verhaal van de PTT, van de postzegels tot de interieurs van de postkantoren…”

Het doel van dat alles, aldus Betsky? Een museum dat ”veel zou kunnen betekenen voor het verankeren van het Nederlands zelfbewustzijn gebaseerd op herinnering en tegelijkertijd met een open houding jegens vreemde vormen en nieuwe technologieën.”

Of het er ooit zal komen, de droom van Betsky?! Tja, de meeste dromen zijn bedrog! 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)