Postzegels! Hoe lang nog? - Postzegelblog

Postzegels! Hoe lang nog?

0

gotstampsashdesignz6jp.gifSommige zijn al erg zeldzaam, maar hoe lang nog voordat de postzegel helemaal uitsterft?! Is het 5 voor 12?! En dus de hoogste tijd om de Actiegroep Red de Postzegel in het leven te roepen?!

De berichten vandaag in het nieuws over 1000 tot 1100 banen die verdwijnen bij de sorteercentra van TPG Post mogen dan, zoals dat gaat in fraaie persberichtentaal, “passen in een langer lopend kostenbesparingsprogramma dat de gevolgen van de krimpende postvolumes in Nederland moet opvangen”, met name dat ‘krimpende postvolumes’ moet de postzegelverzamelaar toch zorgen baren.

mno0112l_bewerkt-1.jpg 

 Hoe meer e-mail, hoe minder postzegels 

Het is niet de enige factor van betekenis, maar feit is dat vooral de e-mail een rol speelt bij dat krimpen. En hoe meer e-mail, hoe minder poststukken, hoe minder postzegels. Nog even en postzegels worden alleen nog maar gebruikt rond allerlei feestdagen. En daarmee toch eigenlijk ‘gedegradeerd’ tot onderdeel van een soort folklore.

Of ik veel te somber ben?!Zeg het maar! Ik denk wel dat een ontwikkeling als zojuist geschetst nou niet bepaald een zegen is voor het postzegelverzamelaarsgilde waar het gaat om jeugdige aanwas. En als die maar lang genoeg uitblijft, dan sterft het postzegels verzamelen op den duur automatisch ook uit.

Nogmaals: ben ik te somber?! De tijd zal het leren. Maar tot die tijd zal niemand toch kunnen ontkennen dat genoemde ontwikkeling er op termijn toe zal leiden dat postzegels helemaal uit het dagelijks leven verdwijnen. Het verzamelen ervan krijgt daarmee een wel heel erg historisch, lees oud en op het verleden geënt karakter.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)