Nogmaals plakken of likken - Postzegelblog

Nogmaals plakken of likken

7

Einstein-Tong_bewerkt-1.jpgDe eerste stelling op Postzegelblog was ‘plakken of likken’. Een grote meerderheid, bijna zestig procent, koos voor plakken, een uitstal waar iik me persoonlijk nog steeds over verbaas. Jarenlang is er tegen stickerzegels geageerd; jarenlang stonden wereldwijd gerenommeerde postzegelbladen er vol van. Wat moest men nu met zelfklevende zegels?!

Bij velen stuitte daarbij ook het afweken op grote problemen. Vervolgens werden daarvoor adviezen aangedragen, maar voor veel verzamelaars bleef het afweken echter toch knoeiwerk. Hier en daar klonk zelfs de opmerking door dat men het verzamelen wel voor gezien hield.

Daarom nogmaals mijn verbazing over de uitslag. Ik vraag mij nog steeds af wie er op Postzegelblog voor plakken hebben gekozen. Zijn dat verzamelaars die wat de plakzegels betreft het moede hoofd in de schoot hebben gelegd? Of zijn dat zomaar, nauwelijks in postzegels geïnteresseerden die de blog hebben geopend en maar lukraak voor plakken hebben gekozen?

En wat te denken van de problemen waarmee men nu weer wordt geconfronteerd bij de jongste plazegels: de bewegende Olympische emissie. 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel