"Belangrijk moment" - Postzegelblog

“Belangrijk moment”

0

Brievenbus_bewerkt-3.jpg“Een belangrijk moment in de designgeschiedenis van de brievenbus was 1965, toen Parry en Truijen kwamen met de brievenbus met een grijs front, twee kleppen erachter voor het scheiden van lokale en nationale post, en met een zak daarachter.” Aan het woord is Titus Yocarini, directeur van het Museum voor Communicatie, die in het kader van de Verkiezing van het Beste Nederlandse Design als ‘ambassadeur’ een pleidooi houdt (NRC Handelsblad, vrijdag 31 maart, Cultureel Supplement) voor genoemde brievenbus.

De brievenbus waar Yocarini het over heeft, kwam al eerder hier aan bod. Hij noemt de brievenbus in kwestie ”een symbool van Nederlandse vormgeving, en van hoe een staatsbedrijf met eigen huisstijl en vormgeving onderdeel uitmaakt van de maatschappij.” Om te vervolgen met:”Dankzij het design werd het gemeenschappelijk bezit van alle Nederlanders.”

brievenbus2_klein_tcm46-179138_bewerkt-1.jpg

Hij eindigt zijn betoog een beetje in mineur: “Onlangs zijn de brievenbussen door TNT, de geprivatiseerde opvolger van de PTT, overgeschilderd in oranje. Ik snap wel dat dat bij hun huisstijl hoort, maar ik heb toch het gevoel dat ze ons iets hebben afgepakt.”

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)