Meer inspelen op de actualiteit - Postzegelblog

Meer inspelen op de actualiteit

4

Postzegel Ashes mini sheet v21.JPGEnkele weken geleden bracht het personeelsblad van TPG Post, Mail, een overzicht (plus foto’s) van de brievenbussen die Nederland in de ongeveer afgelopen anderhalve eeuw heeft gekend. Dit in verband met de introductie van de nieuwe oranje (TNT-)brievenbussen.

Ik weet maar al te goed dat TPG Post in de ogen van velen meer dan genoeg zegels uitgeeft. Maar zou het niet aardig zijn om iets meer op actualiteiten in te spelen in de vorm van souvenirvelletjes met vier zegels. Als enkele velletjes van tien zouden vervallen, en dan denk ik in het bijzonder aan persoonlijke zegels, zou er al ruimte kunnen worden geschapen. Er zou dan plaats komen voor een velletje met vier zegels waarop oude brievenbussen, TPG Post had ook de drie gouden (olympische) schaatswinnaars kunnen eren (met op de vierde zegel een afbeelding van de drie winnaars samen); er zou aandacht kunnen worden besteed aan vijftig jaar Europazegels (Nederland stond tenslotte ook aan de wieg van de eerste Europaemissie in 1956); en mogelijk wordt Nederland WK-voetbal.

Groot-Brittannië is de laatste tijd bij voorbeeld ook op deze toer. Toen Londen door het IOC werd gekozen als stad die in 2012 de Olympische Spelen mag organiseren, verscheen prompt een souvenirvelletje en toen Engeland winnaar werd van de (cricketmatch) The Ashes werd kort daarop een velletje met vier zegels uitgegeven waarvan de vreugde afstraalde.

Ashes mini sheet v3.JPG

Nogmaals, ik weet het dat er voldoende zegels verschijnen, maar niettemin zou meer inspelen op actualiteiten naar mijn mening velen aanspreken. Wat is jullie mening?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel