Nog meer weer - Postzegelblog

Nog meer weer

0

Dutch Weather.jpgDaar zijn we weer. Met nog meer weer. Wat te denken van het postzegelvelletje dat januari 2004 werd uitgegeven ter gelegenheid van de 150e verjaardag van het KNMI, het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Een mooi velletje, vind ik, dat als service allerlei nieuwsfeiten over het weer meldt. Op de grote(re) afbeelding verderop kun je die (kwestie van even klikken) goed lezen. 

Wat voor zaken je zoal aan de weet komt? Dat de hoogste temperatuur in ons land gemeten 38,6 graden Celsius is en dateert van 1944. En dat de laagste temperatuur gemeten is in 1942. Hoe koud het toen was? Terwijl ik het schrijf, krijg ik het al koud: min 27,4 graden. 

Dutch weather v4.jpg

Hadden we het in een eerder bericht over de Wereld Meteorologische Dag met als thema natuurrampen, het postzegelvelletje Nederland en het water uit februari 2003 geeft een prachtig overzicht van wat wij in ons land allemaal doen om het gevaar van een overstromingsramp tot een minimum te beperken.     

Uitgifte nederland en het water v2.jpg

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)