Mythologie op noordse gemeenschappelijke emissie - Postzegelblog

Mythologie op noordse gemeenschappelijke emissie

4

danmark 7 v2.gifAl jarenlang, om precies te zijn precies 45, komen de Noordse landen met gemeenschappelijke uitgiften, of joint issues, zoals ze tegenwoordig worden genoemd. De eerste gemeenschappelijke emissie dateert van 1961. Denemarken, Noorwegen en Zweden gaven toen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS een identieke zegel uit waarover een gestileerd vliegtuig vliegt.

Sindsdien – de laatste jaren om de twee jaar – worden door de Noordse landen (inmiddels acht postadministraties), zegels uitgegeven met een gemeenschappelijk thema.
Postzegelvel Nordic

Voor de tweede achtereenvolgende keer is het thema mythologie. Op de zegels dan ook, net als in 2004, figuren uit sagen, overleveringen en verhalen. Alle zegels zitten in een velletje. Dag van uitgifte: 29 maart; waarden: Aland (€ 0,85), Denemarken (4,75 kr. en 7,00 kr.), Faroer (2 x 8 kr.), Finland (2 x 0,65 €), Groenland (7,50 kr. en 13,50 kr.), Noorwegen (A en 10,50 kr.), IJsland (95 Ikr.) en Zweden (2 x 10 kr.). De reeks wordt in 2008 met een derde en laatste serie afgerond.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel