Uit de toon... - Postzegelblog

Uit de toon…

0

Zomer 1444P 3 v2.jpgDe postzegel met het meisje in rode bolletjestrui is bij een bepaalde categorie verzamelaars bijzonder in trek. Niet vanwege het meisje, maar vanwege een zogenoemde plaatfout! Verzamelaars van plaatfouten zoeken bij elke postzegeluitgifte naar afwijkingen die noch de ontwerper, noch de drukker van de postzegels wilden.

Zomer 1444P 2 v2.jpgIn het geval van deze postzegel ontbrak op elk linker drukvel (de vellen postzegels werden gebruikt op een drukbaan met twee vellen van 100 stuks naast elkaar) op de 82e zegel (10 rijen van 10) de letter C van cent!

Deze fout werd pas ontdekt, vlak voordat de vellen naar de postkantoren zouden worden gezonden. Maar toen was al een deel van de oplage overgedragen aan het Comité Zomerpostzegels zoals dat toen nog heette en ook waren al eerstedagenveloppen voorzien van deze zegels en gestempeld met het stempel ‘Eerste dag van Uitgifte’.  Tijdens de presentatie van de postzegels in De Bilt werd de fout bekend.

Zomer 1444P 1 v2.jpgBesloten werd om de nog niet verzonden vellen allemaal te ontdoen van de linker benedenhoek, zodat alleen vellen van 96 stuks aan de loketten kwamen. Maar omdat al vele vellen in omloop waren gekomen, zijn toch nog blokjes van vier en losse zegels op de markt gekomen. Een zegel zonder C heeft nu een verzamelwaarde van enkele honderden euro’s. Wat een C al niet teweeg kan brengen!

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)