Brievenbus vergeten - Postzegelblog

Brievenbus vergeten

0

Brievenbus.jpgKennelijk ben ik zo gespitst op postzegels dat ik zelfs de brievenbus al over het hoofd begin te zien. Waar dit over gaat? Over mijn berichtjes over postzegels die ja dan nee gerekend zouden mogen worden tot het beste op het gebied van Nederlands design. Helemaal vergeten te melden dat de, zeg maar gerust aloude (toen nog) PTT-brievenbus (een ontwerp van Rob Parry en Emil Truyen uit de periode 1956 – 1960) ook een plekje heeft weten te bemachtigen op de longlist van de 25 mooiste en beste voorbeelden van Nederlands design uit de laatste 100 jaar.

Over PTT gesproken, ook de telefoongids, en wel het ontwerp van J. Wouw en W. Crouwel uit 1971 wordt volgens de al genoemde longlist gerekend tot Nederlands design.

Toch heel benieuwd wie uiteindelijk de meeste stemmen krijgt: de gids, de brievenbus of de postzegel, om precies te zijn de Koninginnezegel. Hoe dat stemmen in zijn werk gaat? Kijk even hier.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch BrievenbussenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)