BN-ers en BNP-ers! - Postzegelblog

BN-ers en BNP-ers!

6

zegel300rgb_300x150_tcm44-32733.jpg Wat BN-ers zijn weet iedereen. Al was het maar omdat ze met steeds meer zijn, Bekende Nederlanders. Maar zouden er ook BN-ers zijn die postzegels verzamelen? BNP-ers dus: Bekende Nederlandse Postzegelverzamelaars. Die vraag kwam bij me op toen ik op bieslog, de weblog van Wim de Bie, een berichtje tegenkwam waarin hij inging op het feit dat hij de Dutchbloggie 2006 had gewonnen in de categorie Beste BN-blog.

Zouden ze er zijn, BNP-ers?! En zo ja, zouden ze er dan voor durven uitkomen dat ze het Bekende Nederlanderschap combineren met postzegels verzamelen?! Dan wel dat ze, zie het als een soort van jeugdzonde, vroeger wel eens een postzegelverzameling hebben gehad.

Terwijl ik jullie die vraag stel, in de hoop uiteraard dat jullie elk vorm van privacywetgeving aan je laars lappen en meteen elke BNP-er uit je kennissen- of vriendenkring bij Postzegelblog bekend maken, realiseer ik me dat ik zelf met geen mogelijkheid ook maar één BNP-er zou kunnen noemen.

Maar ja, ik ben natuurlijk bij lange na niet zo ingevoerd in postzegelkringen als de meesten van jullie.

Ik ben heel benieuwd!

Gratis online postzegelcatalogusNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Wim Potuyt op 15 maart 2006 om 22:43

  Beste Gerrit Jan, op de BN-ers heb ik geen reactie. Wel heb ik een vraag over nieuwe zegels. In het verleden was er in Duitsland een website waar je alle nieuw uitgekomen zegels met Michel nummer kon bekijken, maar die site is er niet meer. Is het geen aanwinst voor je Postzegel blog om b.v.
  de nieuwe zegels van 2005 op je website te laten zien, b.v. Duitsland – Belgie – enz. Ben benieuw naar je antwoord en of dat mogelijk is. Met vriendelijke groeten, Wim Potuyt

 • Frankwatching op 16 maart 2006 om 00:24

  Ik vind dit een prima idee Wim! Misschien kunnen we een speciale pagina maken waar postzegelliefhebbers ook zelf hun afbeeldingen van postzegels kunnen plaatsen? Lijkt je dit wat?

 • Wim Potuyt op 16 maart 2006 om 22:02

  Als het kan Gerrit Jan wil ik wel meewerken aan zo’n site van postzegel nieuwtjes b.v. Australie. Ik krijg daar vandaan altijd een boekje met de nieuw uit te geven zegels.

 • jeffrey groeneveld op 17 maart 2006 om 08:58

  Geen familie of een kennis, maar Kardinaal Simonis verzamelt postzegels. Vorig jaar heeft hij de nationale postzegeltentoonstelling geopend.

 • Gerrit Jan van Postzegelblog op 18 maart 2006 om 09:16

  Heeft iemand misschien toegang tot de kardinaal? Misschien wel aardig om de eminentie eens te vragen naar de achtergrond van zijn liefde voor postzegels.

 • Postzegelverzamelaar62 van OS op 24 februari 2013 om 18:34

  Kinderpostzegels ?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)