We zijn plakkers - Postzegelblog

We zijn plakkers

1

DoosjeDe cijfers van onze stelling leiden maar tot één conclusie: we plakken liever. 522 keer is er gestemd. In 58% van de gevallen viel de keuze op plakken, 42% van de stemmers likt zijn of haar postzegels liever. Om ze vervolgens natuurlijk alsnog op te plakken.

Grofweg heeft plakken dus met 6 – 4 gewonnen van likken. Wat ik van die uitslag vind? Op zich niets mis mee, bij een voetbalwedstrijd zou de commentator zich ongetwijfeld dolenthousiast bediend hebben van het aloude cliché dat de neutrale kijker de winnaar was.

Maar wat ik er echt mee aan moet, met 58 – 42? Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Dat plakken zou winnen, ja, dat had ik wel verwacht. Gemak dient immers ook de postzegelaar. Zelf heb ik likken gestemd. Ouderwets ja. Maar wanneer je zoals ik zo nu en dan een brief dan wel een kaartje te posten hebt, dan heeft dat likken toch nog echt iets van de kroon op de brief of het kaartje in kwestie.

Zeker, het zit slim in elkaar, zo’n doosje waar je desgewenst keurig een zegeltje kant en klaar voor gebruik uit tevoorschijn kunt trekken. Maar zeg eens eerlijk: je bent dan toch veel meer met stickers dan met postzegels in de weer?!

Tegen die achtergrond vind ik het mooi dat toch nog 42% van jullie op likken heeft gestemd. Nee, likken is niet weggevaagd, zeker niet. Om met D’66-kopstuk Lousewies van der Laan te spreken: 42% is niet pet, allesbehalve pet zelfs.

Misschien een mooi moment om de revival van het likken aan te kondigen! Wie doet er mee?!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • H op 15 augustus 2006 om 21:26

   Likken heeft wel iets, het lijkt ook iets intiemer. Op dat moment denk je misschien even aan degene aan wie je de brief of kaart stuurt. De gomlaag van een zelfplakker (sticker) kan ongebruikt bij oudere zegels dezen doen kromtrekken. Likken dus….

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)