Wat had Rembrandt ervan gevonden? - Postzegelblog

Wat had Rembrandt ervan gevonden?

1

Postzegel LeidenKreeg vanochtend van een vriend uit Leiden die lucht had gekregen van ‘mijn’ Postzegelblog een kaartje met een Mooi Nederland-zegel van Leiden. Beroemde Leidenaar en wereldberoemd schilder Rembrandt van Rijn speelt daarop een belangrijke rol.

De vraag die de vriend in kwestie mij voorlegde, luidde: Zou Rembrandt ‘zijn’ postzegels mooi hebben gevonden? Natuurlijk, hij had die vraag beter rechtstreeks op Postzegelblog kunnen stellen. En dus doe ik dat hierbij maar namens hem.

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Wat ik vind? Ik vind het postzegelvelletje als geheel prachtig, maar de zegels op zich, tja, die vind ik dan misschien wel iets te ‘karig’. Waar je om je mening te vormen het hele Mooi Nederland-postzegelvelletje van Leiden kunt bekijken? Bij TPG Post natuurlijk.  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • Ronald van der Leeden op 8 maart 2006 om 17:41

   Als verzamelaar en maker van maximumkaarten houdt ik mij alleen bezig met de postzegel, niet met de onderwerpen op het velletje. Ik vind het knap dat de ontwerper op zo’n klein zegel zoveel details heeft kunnen verwerken. Naast 4 Leidse bouwwerken, die de moeite waard zijn om te bekijken, heeft de ontwerper een detail van een jeugdig zelfportret van Rembrandt uit het Rijksmuseum afgebeeld. Tevens staat een vroeg schilderij van Rembrandt, dat in de Lakenhal hangt(Palamedes voor Agamemnon)heel klein in het midden van de zegel. Daar zal Rembrandt zeker trots op zijn geweest en dan te bedenken dat er later dit jaar nog eens 6 verschillende postzegels aan hem worden gewijdt. Tot slot het kleine jeugdportret van Rembrandt op de Leidenzegel dat van de hand is van tijdsgenoot Jan Lievens. Ook dit schilderij hangt in het Rijksmuseum. Echter,zullen Rembrandt en Lievens er blij mee zijn geweest dat de ontwerper het portret SPIEGELBEELDIG heeft afgebeeld? Ik betwijfel het. Laat kunst de kunst, zoals het bedoeld is.
   Overigens; Postzegelblog: een prima initiatief!!!

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)