Een Spyker voor € 0,39 - Postzegelblog

Een Spyker voor € 0,39

4

spyker100.jpgMoest er ineens weer aan denken toen ik onlangs in de krant een artikeltje las dat Spyker, het peperdure (zeg maar gerust onbetaalbare) Nederlandse automerk er nu ook komt als super SUV. Het nieuwe model gaat rond € 235.000 kosten. Maar daar krijg je dan wel een vijf meter lange vierdeurs auto voor met een aluminium vin over het dak.

Als ik me niet vergis, heb ik in 2004 nog een Spyker gekocht voor € 0.39. Sterker nog, voor € 3,90 heb ik toen 5 Spykers C4 uit 1922 en 5 nieuwe Spykers C8 Double 12 R bemachtigd. Inderdaad, op een velletje van 10 postzegels die door TPG Post in mei dat jaar werden uitgegeven bij de 50e verjaardag van de Jeugdfilatelie Nederland.

Brengt mij trouwens op een vraag die een vriendin van me mij onlangs stelde: of ik wist of er postzegels van automerken zijn? Verder dan het Spyker-verhaal kwam ik niet. Iemand van jullie wel?

O ja, mocht je je willen vergapen aan echte Spykers, kijk dan op Spykersite.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (4) Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)