Posttarieven PostNL 2018 bekend - Postzegelblog

Posttarieven PostNL 2018 bekend

10

PostNL postzegel uitgifteprogramma 2016Met ingang van 1 januari 2018 verhoogt PostNL de tarieven voor het versturen van brieven in Nederland en van Nederland naar het buitenland.
Het aantal brieven dat verstuurd wordt blijft dalen doordat steeds meer mensen gebruik maken van digitale en sociale media. Ook in 2016 zette de volumedaling door met 8 procent.

PostNL vangt deze daling voor een groot deel op met kostenbesparingen in het eigen bedrijf. Daarnaast zijn ook wijzigingen in het tarief nodig om post in Nederland in de toekomst betrouwbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.

Het basistarief voor brieven in Nederland zal vanaf januari stijgen met 6,4% naar € 0,83.
Bij frankeren met de frankeermachine stijgt het tarief met 6,9% naar € 0,77.
Het basistarief voor brieven naar het buitenland stijgt met 5,3%  en wordt € 1,40.

Decemberzegel 2017

De Decemberzegel is dit jaar 5 cent voordeliger dan de reguliere zegel van 2017. De Decemberzegels zijn vanaf 20 november 2017 te verkrijgen. Dit jaar zitten er weer 20 zegels op een vel. Het tarief per zegel is € 0,73.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • Danny op 5 oktober 2017 om 17:36

  Dan wordt het maar tijd dat ik de post die naar het buitenland verstuur maar vanuit Duitsland ga versturen daar betaal ik namelijk maar 90 cent.

 • Pieter op 5 oktober 2017 om 20:19

  Is dit de beloning dat ik nu voortaan (veel) verder naar een brievenbus moet lopen/fietsen?

  Inmiddels haast geen redelijke prijs meer, bestel daarom ook steeds minder op internet, de verzendkosten zijn vaak (veel) hoger dan de productwaarde.

  Een ansichtkaart koop je vaak al voor 50 cent, maar de postzegel is inmiddels al veel duurder.

 • Jos van den Bosch op 5 oktober 2017 om 22:19

  Danny: een goed idee! Loont zich de moeite voor het zuid-oosten

 • Willem op 6 oktober 2017 om 09:02

  Voor verzamelaars wordt de prijs straks onbetaalbaar. Post.nl moet maar eens gaan overwegen om vaker velletjes van 5 of 6 postzegels te gaan uitgeven in plaats van 10. Begin dit jaar is Post.nl al begonnen met het uitgeven van losse automaatzegels. Dit zou prima passen binnen dit beleid.

 • Grensbewoner op 8 oktober 2017 om 13:09

  Ik verkoop postzegelitems wereldwijd en verstuur ze altijd vanuit Duitsland – slechts 8 km van hier. Voor euro 3.70 kun je tot 500 gram verzenden, voor euro 6.20 zelfs aangetekend. Enige nadeel: je moet wel even geduld hebben, want veel kleine Nederlandse bedrijven in de grensstreek hebben ontdekt hoe voordelig de internationale Duitse posttarieven zijn – er staat vaak een rij voor de balie. Ach, en als het lage btw-tarief binnenkort omhoog gaat van 6 naar 9 procent, loont het nog meer om even over de grens te wippen voor het doen van boodschappen en het volgooien van de tank. Dank je wel Den Haag.

 • Pieter op 8 oktober 2017 om 13:58

  @Grensbewoner

  ik woon vlakbij de Belgische grens, helaas loont buitenlandpost daar niet, wel spaar ik indien mogelijk post voor binnen België op en gooi daar dan ook meteen mijn tank vol. De Belgen zelf rijden me dan tegemoet voor de goedkope Nederlandse supermarkt, dus alles is relatief…

 • Lars op 10 oktober 2017 om 10:10

  Het decembertarief is ook niet echt voordelig meer…
  Het volume decemberpost daalt ook elk jaar met een paar procent.

 • Lars op 10 oktober 2017 om 10:16

  PS: Vreemd, nu kan ik wel een reactie plaatsen. De afgelopen dagen ging dat niet. Terwijl het bij Willem, Grensbewoner en Pieter wel ging…
  (Niet de eerste keer.)

 • Pieter op 10 oktober 2017 om 10:23

  @Lars: Je kunt tegenwoordig net zo goed gewone postzegels plakken en dan aan de balie afgeven…

 • Patrick Lava op 13 oktober 2017 om 17:03

  Ondertussen in Belgenland …

  Bpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels niet doorvoeren. Regulator BIPT weigerde dat al in maart, en nu heeft het postbedrijf ook in beroep ongelijk gekregen.
  Bpost wou dit jaar de prijzen optrekken voor het ‘kleingebruikerspakket’. Het gaat bijvoorbeeld om brievenpost, pakjes en aangetekende zendingen.
  Maar de regulator BIPT – het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie – weigerde het voorstel van Bpost. De nieuwe tarieven zouden volgens de regulator immers winsten hebben mogelijk gemaakt boven de 15 procent, wat als excessief wordt beschouwd.
  Bpost ging in beroep tegen die beslissing. Maar het Marktenhof, een nieuwe gespecialiseerde afdeling van het Brusselse hof van beroep, heeft het besluit van de regulator nu bevestigd. Het BIPT heeft correct gehandeld, oordeelt het Marktenhof.
  Bpost kan de prijsverhoging zoals in haar tariefvoorstel dus niet doorvoeren. ‘Niets belet bpost natuurlijk om een nieuw voorstel in te dienen’, aldus een woordvoerder van de regulator.
  Het postbedrijf heeft geen aanvraag ingediend om de postzegelprijs in 2018 te mogen verhogen. Dat diende uiterlijk 1 september te gebeuren. Met andere woorden: de prijs voor de postzegels kan dit jaar en volgend jaar niet meer stijgen.
  Bpost betreurt de beslissing van het Marktenhof en BIPT en beraadt zich over verdere acties. Mogelijk zou de nieuwe postwet een prijsstijging in 2018 wel mogelijk maken.
  (krant De Standaard 13/10/17)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)