Koffie drinken op de Heuvel in Tilburg - Postzegelblog

Koffie drinken op de Heuvel in Tilburg

1

Dat kan al eeuwen lang! Het hart van Tilburg is van oudsher een vestigingsplaats geweest van talloze herbergen en andere horeca gelegenheden. Heden ten dage kan men er onder andere een kopje koffie drinken bij de HEMA.

Dit bedrijf (de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) past natuurlijk uitstekend in het hedendaagse stadsbeeld.

Op de plaats waar nu de HEMA is gevestigd stond vroeger een hotel. Het voornaamste van Tilburg: geen hotel maar een hôtel! “De Gouden Zwaan”. Sinds 1882 geëxploiteerd door de familie Hegeman. Een waar begrip in Tilburg.

Reclame maken en je onderscheiden is van alle tijden: de HEMA doet het met de beroemde worst. Wereldberoemd, maar vooral in Nederland!

Maar, waar moet je je met een hotel mee onderscheiden begin vorige eeuw? Een sterren classificatie was nog niet uitgevonden……. Nee, dat moest de familie Hegeman anders aanpakken. Licht op alle kamers, dat was pas iets. Hiermee kon je je onderscheiden.

Zoiets alledaags kun je heden ten dage niet bedenken als reclame uiting! Dàt maakt het verzamelen van poststukken nu zo leuk: een tijdsbeeld krijgen en je verzamelenderwijs verbazen over hetgeen we nu zo gewoon en alledaags vinden!
Hegeman wist wat reclamemaken was! Hij stelde aan zijn gasten keurig bedrukte briefomslagen ter beschikking, compleet met een afbeelding van het hotel. Het bijbehorende briefpapier toont deze afbeelding. Tevens worden de meest moderne snufjes vernoemd: Telephoon, Licht op alle kamers en een Telegramadres. Wat een sterrenregen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

René Hillesum is eigenaar van René Hillesum Filatelie">René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Franc Rossi op 29 januari 2013 om 12:03

    De HEMA is al jaren geleden verhuisd van De Heuvel naar de Heuvelstraat maar het is nog altijd goed koffiedrinken op de Heuvel, of iets anders. Mocht je er binnenkort weer eens zijn pak dan eens een Schrobbelér.
    Het is een mooi poststuk met de bijbehorende brief. Inderdaad leuk voor het tijdsbeeld, maar daardoor bestaat ook de kans (of het gevaar?) dat je via briefpapier, facturen e.d. afdwaalt van de filatelie. Ook dat is geen probleem als het je verzamelplezier geeft.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)