Oostenrijk breidt negen reeksen uit

0

Van de dertien zegels (2 semi-permanente en elf bijzondere) die Oostenrijk de afgelopen weken heeft uitgegeven, maken negen deel uit van een reeks. Deze negen zijn: in de reeks Altes Österreich verscheen (17/7) een zegel van 70 cent met daarop het in het begin van vorige eeuw geopende postkantoor van Zagreb; in de reeks Klassische Markenzeichen werd een 62 c-zegel (24/8) gewijd aan Gmundner Keramiek; de reeks Gastronomie mit Tradition werd uitgebreid (26/8) met een 62 c-zegel Stieglbrauerei, twee paarden voor een kar met biervaten.

Verder twee herdrukken in de semi-permanente reeks Kunsthäuser: een zegel van 90 c. (14/9, lichtpaars) met het Essl Museum, Klosterneuburg en een zegel van 340 c. (14/9, okergeel) met het Austrian Cultural Forum New York; in de reeks Wildtiere und Jagd een 90 c-zegel (14/9) met een vos.

Gastronomie en Wildtiere und Jagd

De reeks Kirchen in Österreich werd vervolgd met een zegel van 90 c (16/9) waarop de 700-jarige St. Stephan in Baden; op een zegel van 145 c (29/9) in de reeks Eisenbahnen komt een trein uit een tunnel waarmee 100 Jahre Mittenwaldbahn wordt gevierd; tot slot werd de reeks Sakrale Kunst in Österreich uitgebreid met een 145 c-zegel (29/9) die Hl. Michael/Hochaltar Mondsee toont.

De andere vier zijn: op 23/8 werd de 200e geboortedag van de schilder Rudolf von Alt herdacht met een 145 c-zegel waarop een schilderij van de Votivkerk, Wenen; op 31/8 een zegel (62 + 20 c) in het kader van het Jaar van de Jeugdfilatelie; een 70 c-zegel (22/9) 50 Jahre Alpenzoo Innbruck (steenbok), en tot slot de bergbeklimmer Gerlinde Kaltenbrunner op een 62 c-zegel (29/9), zij beklom als tweede vrouw in de wereld alle veertien 8000-ers.

Votivkerk en 50 jaar Alpenzoo

Gratis online postzegelcatalogus
Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Oostenrijk

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading ... Loading ...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)