Na de Markt van Brussel nu die van Brugge

5

België begon in 2011 een reeks waarop grote markten centraal staan. Nadat vorig jaar de Grote Markt van Brussel aan bod kwam is 29 oktober de blik gericht op de Markt van Brugge. In een velletje, met als achtergrond Brugs kantwerk, zitten vijf zegels in het binnenlandtarief 1 (€ 0,65).

Markt van Brugge

Op de zegels van linksboven en dan met de klok rond: het standbeeld van Jan Breydel (14e eeuwse verzetsstrijder uit Brugge) & Pieter de Conninck (bekend om zijn welsprekendheid), het Belfort, de huizen Boechoute, Craenenburg, Die Maene en Cinéma Pathé, de huizen Spainge, Diephuis, Le Panier d’Or of Het Mandetje en Het Provinciaal Hof. Het velletje is een emissie in het kader van de jaarlijkse emissie Promotie van de Filatelie en dit heeft een bijslag van € 3,25.

Grote Markt van Brussel

Gratis online postzegelcatalogus
Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading ... Loading ...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Lars op 5 december 2012 om 16:45

  Losse gestempelde zegels verzamelen wordt elk jaar moeilijker en moeilijker…

 • Joost op 5 december 2012 om 21:42

  Leuk dat dit velletje onder de aandacht wordt gebracht. “t Vel is o.m. bijzonder omdat de uitsnijdingen rechtsonder met laserstralen zijn gemaakt. Hierdoor lijkt ‘t vel daar net alsof het kant is. Lees het Belgische postzegelblad Philanews (5-2012) maar.
  Met zo’n vel laat je ‘t wel uit je hoofd om er een zegel uit te scheuren.
  Voor wie een losse zegel met als onderwerp ‘de markt van Brugge’ wil hebben, kan ook de automaatstrook proberen te bemachtigen die tegelijkertijd met het vel op de voorverkoopdag op de markt in Brugge werd uitgegeven.

 • Lars op 5 december 2012 om 23:21

  Dat uitgesneden gedeelte rechtonder, zou dat niet door één verkeerde beweging er zo afscheuren?
  De verbindingen zijn veel dunner dan de tandjes van de zegels.

 • toon op 6 december 2012 om 17:28

  En hiermee (of al eerder?) is Belgie gaan behoren tot de ROOFSTATEN: postzegels verkopen die niet voor post worden gebruikt (kassa!).

 • Joost op 7 december 2012 om 12:25

  Als Belgie een roofstaat is, dan zijn een heleboel landen ook roofstaten. nederland ook. Wat dacht je van de pop up zegel die dit jaar is uitgegeven, een rare postzegel, maar wel eentje die niet misstaat in het postzegelalbum.
  Moeten we anders alleen loketstroken gaan verzamelen, of port betaaldzegels en opdrukken.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)