Burgerlijke ingenieurs en kweekelingen - Postzegelblog

Burgerlijke ingenieurs en kweekelingen

0

tu-delft-1967.jpg

Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor ’s lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel. Ja, zo is het begonnen met wat inmiddels de Technische Universiteit Delft is.

Want uit genoemde Koninklijke Akademie… enzovoorts, enzovoorts, opgericht op 8 januari 1842, is de TU Delft voortgekomen.

Vanzelfsprekend is de TU Delft, toch een instituut van naam en faam, ook in de vorm van een postzegel in het zonnetje gezet. Sterker nog, er zijn twee TU Delft-postzegels.

De eerste, afgebeeld bij het intro van dit stukje, dateert van 1967 en markeert het 125-jarig bestaan van de, toen nog Technische Hogeschool Delft, de TH dus. Het ontwerp is van P.C. Cossee.

tu-delft-1992.jpg

Een kwart eeuw later, in 1992 dus, was het ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de TU Delft weer raak. Voor het ontwerp van deze zegel tekende Prof. R.D.E. Oxenaar. Op de zegel zijn als voorbeelden van, toen, modern technisch onderzoek een sensor, een oscilloscoop en een kunstmatige ontlading te zien.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)