Onbevlekte ontvangenis - Postzegelblog

Onbevlekte ontvangenis

1

150px-Zurbaran_-_Inmaculada_Concepcion_bewerkt-1.jpgHet schilderij hiernaast hangt in het Museo del Prado in Madrid. Het is van de hand van Francesco de Zurbarán, die het schilderde tussen 1630 en 1635. Een aardige klus kennelijk. Maar ja, het verbeeldt dan ook de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

Waarom ik daar over begin? Heel simpel, vandaag, 8 december wordt die Onbevlekte Ontvangenis overal ter wereld gevierd.

Over vieren gesproken, de Onbevlekte Ontvangenis van Maria is ook een beeltenis die op veel postzegels te zien is. In Spanje, het Vaticaan (natuurlijk), Ecuador, Polen, Malta, Venezuela, Andorra, Brazilië en waarschijnlijk in nog veel en veel meer landen zijn er postzegels met dat thema uitgegeven. 

Onbevlekte ontvangenis_bewerkt-1.jpgEentje, omdat de afbeelding qua sfeer veel weg heeft van het schilderij hierboven, licht ik er graag uit. Het is, zoals overduidelijk te lezen is, een zegel uit Nicaragua.   

 

 

imaculate_bewerkt-1.gifAl rondspeurend kwam ik trouwens nog iets tegen wat gelinkt was aan het gegeven Onbevlekte Ontvangenis. Het heet Creatures Capable of Immaculate Conception en het is gemaakt door ene C.T. Chew van Triangle Post Stamps.

Wat ik me daar precies bij moet voorstellen, bij die meneer Chew? Ik stuitte op een site waar veel meer  over hem verteld wordt. Lijkt me een bijzondere man, meneer Chew. Mocht iemand meer over hem weten, ik hoor het graag.  

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • toon op 8 december 2006 om 13:12

   Carl T. Chew behoort tot een groep van artisten die zich bezig houdt met MAIL ART. Er is een uitgebreid netwerk van beoefenaars van deze kunstvorm. In Nederland zijn o.a. bekend Ko de Jonge, Jan Verschoore, Ruud Janssen, en Rod Summers. Joost Veerkamp (Heemstede) neigt naar de zelfde kunstvorm, maar is geen “lid” van de wat gesloten vriendenkring van mail art artisten. Er is uitgebreide informatie op internet over mail art, of art stamps. Zeer interessant onderwerp, zo vlak naast de filatelie.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)