3x13=39; 156:4=39; 45-6=39; 12+27=39 - Postzegelblog

3×13=39; 156:4=39; 45-6=39; 12+27=39

0

kinderposztzegels 1978 uitsnede.bmpIn 1978, dat is – even rekenen – dus 28 jaar geleden, was het onderwijs het thema van de Kinderpostzegels. Naast een kind dat kinderpostzegels verkoopt waren op de door Babs van Wely ontworpen zegels een lezend, een schrijvend en een rekenend kind te zien. Over dat rekenende kind wilde ik het graag hebben. Want wat blijkt: het gaat met het rekenen op de basisschool heel erg slecht. Dat heb ik niet van mijzelf, nee, dat is de uitkomst van een zogeheten PPON, een Periodieke Peiling van het Onderwijs Niveau. Een kennelijk onrustbarende uitkomst, want anders had de Volkskrant van vandaag er zijn voorpagina niet mee geopend.

kinderposztzegels 1978 bewerkt.bmpOptellen, aftrekken en al helemaal vermenigvuldigen en delen, hordes kinderen op de basisschool hebben er heel veel moeite mee.

Wat eraan te doen? Nee, ook de PPON-ers weten het niet één, twee, drie. 

Zou het misschien een idee zijn om een serie postzegels te wijden aan rekenen?! Hoeven wat mij betreft niet speciaal kinderzegels te zijn, zolang het maar zegels zijn die aanzetten tot rekenen.

Mogelijkheden te over! Reken maar na hoeveel sommen er zijn te verzinnen die uitkomen op 39. 

Of denken jullie dat postzegels lang niet ‘cool’ of ‘vet’ genoeg zijn om de lagere schooljeugd van tegenwoordig te bereiken?!

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Gerrit Jan Hendriks is tekstschrijver en was van 2006 tot 2008 verbonden aan Postzegelblog.

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)